Hrvatska nervirala navijače, ali na kraju prošla u finale

Slavili protiv Grčke 66:61

Hrvatska nervirala navijače, ali na kraju prošla u finale

Košarkaši Hrvatske plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre nakon današnje pobjede protiv Grčke rezultatom 66:61.

Hrvatska je fantastično ušla u meč i uspjela da napravi veliku prednost veoma brzo. Već nakon prve dionice vodili su 31:13. Hrvatska je dobro ušla i u drugu četvrtinu, ali Grci se vraćaju sredinom te dionice i do poluvremena uspjevaju smanjiti prednost protivnika.

U trećoj četvrtini Grčka je dopustila Hrvatskoj samo osam poena, dok su oni postigli 15, te su čak krajem ove dionice uspjeli i potpuno preokrenuti rezultat. Ipak, to ih je očigledno izmorilo pa u posljednjoj četvrtini nisu imali snage da ostvare pobjedu te su ostali bez finala ovog turnira.

Bogdanović je vodio Hrvatsku do pobjede a 20 koševa, dok je Darijo Šarić dodao 16 koševa. Hrvatska će u finalu turnira koji se igraju u Italiji igrati protiv boljeg iz meča Italija-Meksiko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi