Hrvatska osigurala drugo mjesto

Evropsko prvenstvo u košarci

Hrvatska osigurala drugo mjesto

E. Škorić

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Holandiju u Areni u Zagrebu i tako osigurala drugo mjesto u grupi na Eurobasketu.

Izabranici Velimira Perasovića su u četvrtom kolu pobijedili Holandiju sa 78:72. Hrvati su uspavano krenuli u utakmicu.

U jednom u trenutku gubili 34:22 od autsajdera, no onda su sve preokrenuli. Bogdanović je predvodio Hrvatsku do sjajne serije, pa je na poluvremenu bilo 39:35!

U trećoj dionici se razigrao i Simon, koji je pogodio tri trice, pa je Hrvatska u posljednjih 10 minuta ušla sa devet poena razlike.

Simon je predvodio Hrvatsku sa 18 poena, Šarić je ubacio 15, Bogdanović i Tomić dodali su po 13 poena. Schaftenaar je ubacio 19 na drugoj strani.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.