Hrvatska pregazila Meksiko

Pripremni meč

Hrvatska pregazila Meksiko

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Hrvatske savladala je večeras selekciju Meksika 99:71 u pripremnom susretu pred Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Izabranici Jasmina Repeše dominantno su došli do pobjede, a Meksikancima nije pomogao ni Gustavo Ayon, koji je bio nezaustavljiv pod košem.

Sjajno je Hrvatska odigrala prvu dionicu. Dobili su ovaj dio igre 28:11, da bi sa fantastičnom igrom nastavili i u drugoj četvrtini. Ponovo su bez većih problema riješili dionicu u svoju korist (25:16), te se na odmor otišlo s uvjerljivih 26 poena prednosti u korist Hrvatske, 53:27.

Meksiko je uspio malo da se vrati u trećoj dionici. Ovaj dio igre su dobili 24:17, ali nisu uspijevali da ozbiljnije ugroze vodstvo Hrvatske. Naši susjedi su dominantno dobili i posljednju dionicu, te su na kraju slavili pobjedu od 28 poena razlike.

Ante Tomić je predvodio Hrvatsku sa 16 poena u ovom susretu, Damjan Rudež je dodao 16, a Krunoslav Simon 14 poena. Kod Meksika Gustavo Ayon je ubacio 27 poena, a Paco Cruz je dodao 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.