Hrvatska uzela zlato

U Baru završen Eurobasket do 16 godina

Hrvatska uzela zlato

U crnogorskom gradu Baru sinoć je završeno Evropsko prvenstvo za košarkaše do 16 godina. Naslov orvaka je uzela reprezentacija Hrvatske, koja je u finalu bila ubjedljiva protiv Litvanije (80:52).

Mladi Hrvati su već nakon deset minuta vodili sa 30:6, pa su do kraja samo rutinski priveli utakmicu kraju. Ponovo je sjajnu partiju pružio Dario Šarić, koji je upisao 30 poena, 11 skokova, 11 asistencija, 3 blokade i 2 ukradene lopte. Kod Litvanaca je prvo ime bio Denis Krestinin sa 14 poena i 7 skokova.

Treće mjesto je pripalo Turskoj, koja je bila bolja od Španije sa 75:64. Talat Altunbey je kod Turaka upisao 18 poena i 8 skokova, dok je kod Španaca Agusti Sans sa 16 poena bio najefikasniji.

Najbolji igrač prvenstva je Dario Šarić, koji je prosječno bilježio 24.3 poena, 11.5 skokova i 5.8 asistencija po meču. Pored njega u najbolju petorku prvenstva su izabrani play Španije Josep Perez, bek šuter Crne Gore Nikola Ivanović, krilo Turske Tayfun Eruklu i centar Srbije Nikola Janković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.