Hrvatski košarkaš neplanirano završio NBA avanturu

Orlando nije dao ugovor Rudežu

Hrvatski košarkaš neplanirano završio NBA avanturu

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež ostao je bez ogovora sa Orlandom, čime je gotovo sigurno završio svoju NBA epizodu.

Nakon završetka predsezone u kojoj se Rudež baš i nije proslavio igrama za ekipu Magica, trener Frank Vogel ga je prekrižio i neće računati na njega u novoj sezoni.

"To je najgori dio mog posla", rekao je trener Orlanda nakon donošenja odluke o Damjanu Rudežu, koja je gotovo sigurno bila kobna po Hrvata u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Umjesto Rudeža, u ekipu je uvrštek Khem Birch, a Vogel je otpisao i Kalina Lucasa koji je u istoj situaciji kao hrvatski reprezentativac.

Damjan Rudež je u NBA ligu stigao 2014. godine kada je potpisao za Indianu, a kasnije je još nastupao za Minnesotu i Orlando. U Evropi je igrao za Zrinjevac, Oostende, Split, Olimpiju, Cedevitu, Cibonu i Zaragozu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije