Hrvatski košarkaši: Bez volje, želje, ponosa i kvaliteta
Foto: EPA

Samokritični reprezentativci Hrvatske

Hrvatski košarkaši: Bez volje, želje, ponosa i kvaliteta

Piše: E. Škorić
Teško je hrvatskoj javnosti pao poraz njihove košarkaške reprezentacije od Rusije. 

Imala je Hrvatska ozbiljne namjere na Eurobasketu ovog ljeta, no kraj je bio bolan. Rusija je u osmini finala doslovno razbila tim Ace Petrovića, nekadašnjeg bh. selektora. Podsjećanja radi, Rusi su slavili 101:78.

"Nismo imali volju i želju, nismo pokazali da imamo ponos. Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmice. Iz godine u godinu padamo na istim stvarima. Te stvari nisu ni taktika ni to da li smo pogodili šut ili nismo, nego su želja i ponos. Očigledno nemamo ponosa i krvi u sebi. Kada u nokaut fazi primiš 100 poena i ne napraviš nijedan jak faul to dovoljno govori o nama", rekao je Bojan Bogdanović nakon utakmice.

Razočaran je i jedan od najboljih u redovima Hrvatske, mladi Dario Šarić.

"Očigledno nemamo taj kvalitet. Stvorila se priča da nešto možemo, očigledno ništa ne možemo i to je tako. Nijedan se igrač nije razigrao osim Bojana (Bogdanovića). On igra igra dobro, daje svoje, a niko drugi nije uhvatio formu iz prošle sezone ili iz priprema. Ukupno kao ekipa smo izgledali loše. Da se bar ovo u grupi dogodilo, ali nije. Dogodilo se ovdje i idemo kući u osmini finala. Kad dođe ta nokaut faza kada se lomi, mi podbacimo", rekao je Šarić.

"Užasna utakmica. U prvom poluvremenu smo se držali, ali na početku treće četvrtine su se odvojili, nismo dobro reagirali, bila je to jednosmjerna utakmica do kraja. Nema se što više reći", riječi su kapitena Roko Lena Ukića.