Hukić i Zdovc pali u produžetku
Odlična partija Bečirovića

Još četiri ekipe prošle u TOP 16

Hukić i Zdovc pali u produžetku

M. Maksimović

Nakon što je kompletirano osmo kolo Euroleague, ekipe Unicaje, Maccabia, Cibone iz grupe A te Lottomatice i Tau Ceramica iz grupe C su obezbjedile plasman u TOP 16 druge faze takmičenja.

Unicaja je u grupi A teže od očekivanog savladala Avelino 72:68. U završnici utakmice kod rezultata 70:66 Warren jer promašio polaganje. Odličnu partiju su pružili Marcus Haislip sa poena i Carlos Cabezas sa 15. Što se tiče ekipe Avelina Chris Warren je ubacio 16, a Drake Diener 15 poena.

Maccabi je TOP 16 osigurao preko jedine ekipe koja još uvijek nije osjetila slast pobjede, sastava Le Mansa. Nakon prvih deset minuta, Maccabi je imao vodstvo 25:16, na poluvremenu je bilo +13 (36:49). Na kraju je završilo 73:87.Trolist Omri Casspi (19)  Carlos Arroyo (19) Lior Eliyahu (19) je sredio Le Mans. Domaćini su imali Briana Chasea sa 17 poena, ali i loš šut za dva poena 16/40.

Grupa A:
Le Mans - Maccabi Electra 73:87
Unicaja vs. Air Avellino 72:68

 U grupi C Lottomatica je nakon produžetka pobjedila Union Olimpiju Jasmina Hukića 74:69. Na ulasku u posljednju dionicu Lottomatica je imala vodstvo 52:43, ali je Union Olimpija iako oslabljena neigranjem Marka Miliča i Vlade Ilievskog stigla u egal završnicu. 3.6 sekundi prije kraja Bečirović pravi prekršaj, a Ožbolt sa slobodnih bacanja pogađa za 62:62 i utakmicu odvodi u produžetke.

2:19 prije kraja prvog produžetka Olimpija je bila u igri, imali su '' zmajčeki'' +1, (66:67), ali
su tu stali. Kukić je promašio dvicu, Begič dva slobodna, pa je Lottomatica serijom 8:2 stigla do pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U pobjedničkom sastavu Sani Bečirović 23 poena 7 skokova. U poraženoj ekipi koju je sa klupe vodio Jure Zdovc u svom debiju u Eurleague, Jasmin Hukić je za 35 minuta postigao 4 poena uz 4 skoka, Mirza Begić je ubacio devet poena, Jurković, Mirza Sarajlija 6 dok je najefikasniji bio Sašo Ožbolt sa 12 poena.

Grupa C:
Lottomatica - Union Olimpija  74:69 (62:62)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.