"Hvala Nuggetsima što su mi pomogli da pronađem pravi dom"

Jusuf Nurkić nakon razbijanja bivšeg tima

"Hvala Nuggetsima što su mi pomogli da pronađem pravi dom"

M. Šljivak

Sjajna noć je iza bh. centra Jusufa Nurkića.

Sa 33 poena i 16 skokova vodio je Portland do pobjede nad bivšim timom Denver Nuggetsima, a div iz Živinica nije krio veliko zadovoljstvo nakon pobjede nad direktnim rivalom u borbi za doigravanje.

"Sretan sam zbog pobjede, ali do kraja imamo još dosta utakmica. Želim se zahvaliti Denver Nuggetsima za sve što su uradili za mene i što su mi pomogli da pronađem dom", istakao je Nurkić, te je komentarisao svoj nastup protiv nekadašnjeg tima.

"Nije bilo ništa lično. Ovo je način na koji uvijek igram, a kada vidim navijače ovdje, nemoguće je odigrati meč bez emocija", istakao je Nurkić.

Do kraja sezone Portland će braniti osmo mjesto na Zapadu i to baš od Denver Nuggetsa. Komentarisao je bh. centar odnos sa bivšim saigračima.

"Kao što sam rekao ranije, želim im ugodno ljeto", nasmijao se Nurk i dodao je:

"To su sve sjajni momci. Sretan sam što ih vidim i uvijek će mi biti prijatelji. Nedostajem im, nedostaju i oni meni, ali su sretni što sam uspio da se snađem u drugom timu", istakao je naš košarkaš, te je ponovio: 

"Veliko je zadovoljstvo igrati pred publikom u Portlandu. Znao sam da ćemo ovaj meč dobiti, ali još ništa nije gotovo. Imamo još dosta borbe do kraja sezone", rekao je Nurkić.

U dresu Blazersa bh. centar bilježi u prosjeku double-double učinak od 15 poena i više od 10 skokova.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti