Cleveland odabrali kompaniju iz Akrona

I Cavsi od naredne sezone imaju sponzora na dresu

D. Rakanović

Cleveland Cavaliersi zvanično su saopštili da će od naredne sezone na svojim dresovima nositi reklamu kompanije Goodyear. 

Cleveland Cavaliersi zvanično su saopštili da će od naredne sezone na svojim dresovima nositi reklamu kompanije Goodyear. 

Zanimljivo da je sjedište ove kompanije u Akronu, rodnom mjestu najveće zvijezde Cavsa LeBrona Jamesa. 

Prije nego što je postalo poznato kao mjesto rođenja jednog od najvećih košarkaša u istoriji, Akron je bio poznat po gumenim postrojenjima i najvećom fabrikom guma u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Kako američki mediji nezvanično navode ugovor je potpisan na tri godine i vrijedi između pet i deset miliona dolara po sezoni. 

Zvijezda Cleveland LeBron James oglasio se saopštenjem u kojem je napisao da je ponosan što će nositi logo ove kompanije na dresu Cavsa. 

"Svako dijete u Akronu odraslo je gledajući logo kompanije na nebu. Imam poseban osjećaj što ću logo te kompanije nositi na svom dresu. Goodyear također vrlo podržava porodičnu fondaciju LeBron James. Ne mogu zamisliti bolju situaciju sa našim novim dresovima nego da okupimo zajedno Nike i Goodyear, dvije kompnaije koje znače mnogo za mene i moju porodicu", napisao je u saopštenju LeBron James. 

Prošle godine, NBA liga je najavila da će korporativni logotipi biti dozvoljeni na dresovima počevši od naredne sezone.

Cavaliersi su jedan od najmanje šest timova koji su potpisali ugovore sa sponzorima za narednu sezonu. Pored Clevelanda slične ugovore su potpisali i Philadelphija, Boston, Sacramento, Utah i Boston. 

Novinar ESPN Darren Rovell objavio je na svom Twitter profilu gdje će se nalaziti reklama na dresu Cavsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi