I Efes pao u Moskvi

Novi trijumf za CSKA

I Efes pao u Moskvi

M. Šljivak

Košarkaši moskovskog CSKA pobijedili su Anadolu Efes 80:77 u susretu 20. kola Eurolige.

Dosta dobra košarka igrala se u duelu evropskih velikana, a na kraju je CSKA uspjela da slomi otpor turskog kluba.

Prva četvrtina uglavnom donosi igru koš za koš. Ovaj dio igre domaći tim je dobio rezultatom 25:24, da bi u drugoj dionici Armejci uspjeli da naprave kakvu-takvu zalihu poena. Uspjeli su serijom od 6:0 u finišu prvog poluvremena da odu na sedam poena prednosti, 42:35.

CSKA je nastavio s boljom igrom i u nastavku meča. Većim dijelom treće dionice prednost je bila dvocifrena, a nakon 30 minuta igre imalu su 13 poena razlike, 65:52.

Uspio je Efes u samom finišu da se vrati u meč. Na 10 sekundi prije kraja Hurtel pogađa za 79:77, ali više od toga turski klub nije mogao. CSKA je na kraju upisao novu pobjedu i to sasvim zasluženu.

Do trijumfa je ruski tim vodio Nando De Colo sa 14 poena, Kyle Hines je dodao 13, dok su je Thomas Huerel na drugoj strani ubacio 24 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi