I Francuskinje stigle do finala

Turska je pokušala, nije išlo

I Francuskinje stigle do finala

M. Maksimović

Nije bilo ubjedljivo kao u prvom polufinalu, ali ni loše kao u meču protiv Švedske. Francuska je u polufinalu bila bolja od Turske 57:49. Do sada su na Eurobasketu Fracuskinje osvojile šest medalja od čega su dvije zlatne. Prva je osvojena 2001. godine na domaćem terenu, druga u Latvije prije četiri godine. Usput, Francuskinje su uzvratile Turskoj za poraz u polufinalu prije dvije godine.

U polufinalu su Francuskinje krenule sa 16:4, Turkinje su se mučile, pa se do poluvremena stvari na parketu nije mijenjale.

Međutim, Turska se ne predaje, malo po malo se prednost Francuske topi, pa je dvije i pol minute prije kraja sve otvoreno, Tuncluer je poentirala za 49:51.

Francuskinje nisu iskoristile jedan napad na 53:49, ali ne pogađa i Hollingsworth. tačnije dvije i pol minute turske košarkašice nisu poentirale pa su Francuskinje preko Gomis i Ndongue ovjerile pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije