I selektor Italije zvao igrače iz Eurolige
Foto: EPA

Popis od 24 igrača

I selektor Italije zvao igrače iz Eurolige

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Italije Romeo Sacchetti objavio je popis igrača za kvalifikacione mečeve koji se igraju u novembru.

Sacchetti je na popis za kvalifikacije uvrstio 24 imena, a baš poput selektora Crne Gore i Francuske i on je na popis uvrstio igrače iz Eurolige koji za sada još uvijek nisu dobili dozvolu za nastup u nacionalnom dresu.

Tako su se na njegovom popisu našlo pet igrača iz Eurolige,  a ovako izgleda sastav Italije za utakmice protiv Rumunije i Hrvatske.

Aduwu Abass (Armani), Pietro Aradori (Virtus Bologna), Filippo Bldi Rossi (Trentino), Paul Bilghia (Venezia), Christian Burns (Cantu), Andrea Crosariol (Cantu), Luigi Datome (Fenerbahče), Andrea De Nicolao (Venezi), Amedeo Della Valle (Reggio Emilia), Ariel Fillo (Avellino), Diego Floccadori (Trentino), Simone Fontecchio (Armani), Raphael Gaspardo (Pistoia), Alessandro Gentile (Virtus Bologna), Marco Guiri (Brindisi), Daniel Hackett (Bamberg), Antonio Iannuzzi (Torino), Nicolo Melli (Fenerbahče), David Okeke (Torino), Achille Polonara (Sassari), Giampaolo Ricci (Cremona), Brian Sacchetti (Bressia), Luca Vitali (Brescia), Andrea Zerini (Avellino).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi