Igokea deklasirana u revanšu

Šampion BiH bez Lige šampiona

Igokea deklasirana u revanšu

Košarkaši Igokee zaustavljeni su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Aktuelni šampion BiH večeras je kao gost ubjedljivo poražen od ekipe Mornara sa 83:60. Podsjetimo, 'Igosi' su u prvom meču slavili sa 71:69.

Ekipa iz Aleksandrovca je odlično ušla u meč i nakon pet minuta igre imala je prednost od 10:5. U tom periodu istakao se centar Robert Rikić sa pet postignutih poena.

U nastavku prve dionice Igokea je popustila i dozvolila domaćinu da napravi seriju 15:7.

Mornar je u prva četiri minuta druge dionice potpuno nadigrao Igokeu, pa je serijom 11:0 otišao na plus 14 (31:17). 'Igosi' sa četiri vezana koša Pašajlića i Fortenberryja smanjuju na 31:21, međutim, do kraja čevrtine Igokea uspijeva da postigne još samo dva poena. Mornar je tako na poluvremenu imao 13 poena prednosti (36:23), a treba spomenuti da se tokom prvih 20 minuta igre najviše istakao košarkaš crnogorskog tima Antabia Waller sa 16 pogodaka.

Domaći košarkaši i treću četvrtinu riješili su u svoju korist (21:18), a na startu posljednje dionice sa deset vezanih pogodaka stiču prednost od 26 poena (67:41). Mornar je ubrzo stigao i do najvećeg vodstva (74:43).

Do kraja susreta Igokea je uspjela samo da koliko toliko ublaži poraz.  

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Antabia Waller sa 25 koševa, dok su Igokeu predvodili Vuk Radivojević i Robert Rikić sa po 10 pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi