Igokea odustala od nastupa u Evropi

FIBA Eurokup

Igokea odustala od nastupa u Evropi

D. Vejo

Iz redova bosanskohercegovačkog prvaka Igokee odlučili su odustati od takmičenja u FIBA Eurokupu.

Nakon što su ispali u kvalifikacijama za Ligu prvaka od Mornara iz Bara, Igosi su imali mogućnost takmičenja u FIBA Eurokupu, ali su se u klubu odlučili da to ne urade.

Međutim, kako su iz kluba obrazložili putovanja bi bila preskupa, ali i pored toga tim nema budžet za učešće u takvoj vrsti takmičenja, a smatra se i neatraktivnim pa je s toga taj prijedlog odbijen.

Da su pak izabrali da se takmiče, bili bi raspoređeni u grupu I druge konferencije sa ekipama kao što su Mures, Prienai i Kalev.

Ekipe koje učestvuju u ovom takmičenju nisu u samom vrhu evropske košarke. Radi se uglavnom o timovima koji su znatno slabiji od onih koji se takmiče u Eurokupu, a koji se igra pod okriljem Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi