Igokea poražena od Khimkija, dobar nastup Gordića

Igosi su se dobro držali, ali su Rusi bili prejaki

Igokea poražena od Khimkija, dobar nastup Gordića

Prvak Bosne i Hercegovine, Igokea iz Aleksandrovca večeras je na svom parketu dočekala Khimki. Gosti su nakon produžetka slavili 91:87.

Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš, a gosti su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 18:17. U nastavku prvog poluvremena bolje je zaigrala Igokea koja na odmor odlazi sa devet poena viška. Rezultat je bio 41:32. 

U nastavku utakmice bolje su zaigrali Rusi. Prvak Bosne i Hercegovine u posljednjih deset minuta ušao je sa šest poena viška. U posljednjoj četvrtini vidjeli smo egal završnicu, a pobjednika nije bilo pa se otišlo u produžetak, rezultat je nakon 40 minuta bio 69:69. 

U dodatnih pet minuta Khimki je odigrao mnogo bolje, te je na kraju slavio 91:87. Naš reprezentativac Nemanja Gordić bio je najefikasniji u Igokei sa 14 poena. Kod gostiju 22 je postigao Paul Davis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.