Igokea poražena pd Ploiestija u Rumuniji, Gordić solidan

Poraz našeg predstavnika

Igokea poražena pd Ploiestija u Rumuniji, Gordić solidan

Igokea je večeras upisala i šesti poraz u Eurocupu, a bolji od ekipe iz Aleksandrovca bili su košarkaši Ploiestija 84:74. 

Domaći su već nakon prvog poluvremena riješili pitanje pobjednika. Nakon deset minuta igre Rumuni su imali devet poena prednosti, a rezultat je bio 23:14. Nastavio je domaćin u istom ritmu i u drugoj četvrtini, pa je nakon 20 minuta igre rezultat bio 48:32. 

Igokea je odigrala nešto bolje u trećoj četvrtini susreta, pa je ovaj period igre riješila u svoju korist rezulatom 24:18. Ploiesti je do kraja zadržao prednost i slavio 84:74. 

Najefikasniji kod domaćih bio je Alhaji sa 24 poena, dok je kod Igokee naš reprezentativac Nemanje Gordić postigao 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.