Igrač Portlanda zaradio pola miliona dolara bonusa
Foto: EPA

Dobio bonus jer nije šutirao trojke na zadnjim utakmicama

Igrač Portlanda zaradio pola miliona dolara bonusa

D. Rakanović

Zanimljiva priča nam dolazi iz Portland Trail Blazersa, gdje jedan igrač nije šutirao za tri poene cijelu posljednju sedmicu kako bi zaradio bonus iz ugovora. 

Krilo ove ekipe Maurice Harkless u svom ugovoru imao je stavku da ukoliko regularni dio sezone završi sa procentom šuta za tri poena dobija pola miliona dolara bonusa. 

Harkless je ove sezone imao 194 pokušaja za tri poena, što je najveći broj pokušaja u dosadašnjoj karijeri. Sigurno da bi broj pokušaja bio i veći da u ugovoru nije imao bonus u ugovoru koji mu se očigledno morao po glavi u posljednjih nekoliko utakmica ligaškog dijela sezone.

U posljednju utakmicu regularnog dijela sezone protiv New Orleansa ušao je sa procentom od 35,1 i samo jedan promašaj spustio bi mu procenat ispod 35 posto. 

Naravno, kao što se i očekivalo Harkless nije pokušao niti jednom za tri poena u posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone, a u posljednje četiri utakmice imao je samo jedan pokušaj za tri poena.  

Tokom ove sezone samo na šest utakmica nije pokušao niti jednom za tri poena, a čak tri puta je to uradio u posljednje tri utakmice. 

On je očigledno znao šta radi, i niko ga ne može kriviti za to. Čak se i našalio na Instagramu nakon utakmice protiv New Orleansa napisavši da je večera na njegov račun. 

Nakon što je osigurao svoj bonus, sada može dati sve od sebe i fokusirati se samo na play-off utakmice protiv Golden State Warriorsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi