Igrači Memphisa plaćaju kaznu umjesto trenera
Foto: EPA

David Fizdale kažnjen s 30.000 dolara

Igrači Memphisa plaćaju kaznu umjesto trenera

M. Šljivak

NBA liga kaznila je trenera Memphis Grizzliesa Davida Fizdalea zbog komentarisanja suđenja u drugom meču doigravanja protiv San Antonio Spursa.

Tim iz Texasa je u dva meča bio bolji od Memphisa, a nakon druge utakmice, trener Grizzliesa David Fizdale imao šta reći sudijama. Kritikovao je suđenje protiv njegovig tima, a NBA liga ga je kaznila sa 30.000 dolara.

Ipak, novac će mu ostati u džepu, jer su igrači odlučili  da umjesto njega plate kaznu. 

"Odmah smo mu rekli, ti tu kaznu nećeš platiti", rekao je playmaker Memphisa Mike Conley.

Tako je Fizdale zahvaljujući igračima ostao sa 30.000 dolara više u džepu, ali Grizzliesi će teško uspjeti šta da naprave protiv Spursa, koji već imaju dvije pobjede više.

Međutim, sada slijede dva meča u Memphisu, nakon čega će mnogo stvari u ovoj seriji biti jasnije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi