Ikonić se oprostio od Evrope
Ikonić nije bio u svom elementu

Eurochallenge

Ikonić se oprostio od Evrope

Odigrano je pretposljednje kolo Eurochallenge Cupa, a kolo prije kraja poznato je trinaest učesnika drugog kruga, dok ćemo imena ostala tri tima dobiti u posljednjem kolu.

Većina naših igrača je odigralo dobre utakmice i izborilo nastup u narednom krugu ili imaju šansu to učiniti. Jedino je Goran Ikonić večerašnjim porazom završio evropski nastup.

Nemanja Gordić je ugradio 8 poena u pobjedu Budućnosti nad Lokomotiv Kubanom (69:56). Ovom pobjedom izabranici Dejana Radonjića ostali su u igri za plasman u naredni krug.

Gostujuću pobjedu je ostvario i Apoel kod Khimika (84:78), a Aleksandar Radojević je odigrao vrlo dobru utakmicu (7 poena, 10 skokova). U drugoj utakmici grupe B Eiffel Towers je bio bolji od Strasbourga sa 74:70, tako da je Apoel izborio plasman dalje.

U grupi C plasman dalje su osigurali Krasnye i Scavolini. Ruski sastav je bio bolji od Amsterdama sa 71:51, a naš reprezentativac Ernest Bremer je upisao 7 poena i 4 asistencije. Scavolini je sa 93:85 bio bolji od Minska.

Bariša Krasić je upisao 6 poena i 3 skoka u porazu Cedevite na gostovanju kod Chalona (80:77), dok je Proteas bio bolji od Monsa (86:68). U ovoj grupi sve četiri ekipe imaju šansu da prođu dalje.

Liege je pobjedom nad Ploiestijem (86:79) osigurao nastavak takmičenja, a Andrija Stipanović je u dresu belgijskog sastava upisao 7 poena. Goran Ikonić je ostao bez poena u porazu svog Donetska na gostovanju kod Eniseya (92:81), ali i bez plasmana u naredni krug.

FMP je već ranije osigurao nastup u drugom krugu, pa je odigrao rasterećeno u Turskoj kod Banvita koji je slavio pobjedu (89:78) i tako se pridružio srbijanskom timu u narednom krugu takmičenja. Lance Williams je u dresu Banvita upisao 19 poena i 5 skokova.

Davor Lamešić je izborio nastavak takmičenja sa svojim Raiffeisenom gostujućom pobjedom nad Antwerpenom (68:64), a naš igrač je upisao 4 poena i 7 skokova.

Aleksandar Damjanović je imao 8 poena u pobjedi Keravnosa protiv Zagreba (82:81), ali se njegov tim uprkos pobjedi oprostio od takmičenja. Ante Mašić kod Zagreba nije ulazio u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije