"Imamo rendgenske snimke, dokazat ćemo da Bucksi lažu"

Grčki savez ljut na Buckse

"Imamo rendgenske snimke, dokazat ćemo da Bucksi lažu"

E. Škorić

Grčka će bez Giannisa Antetokounmpa (22) igrati na ovogodišnjem Eurobasketu.

Antetokounmpo je mlada NBA zvijezda i daleko najbolji igrač grčke reprezentacije, pa je Grčki savez stoga jako ljut i smatra da je igrač lažirao povredu, a krivi i Milwaukee Buckse.

"Otkazivanje nastupa na EuroBasketu je najveće razočaranje u mojoj dosadašnjoj karijeri. Reprezentacija mi je prirasla srcu i u budućnosti ću imati priliku pokazati da sa svojim suigračima mogu ostvariti velike ciljeve. Ipak, sada moram voditi brigu o svom povrijeđenom koljenu", objavio je Antetokounmpo na svojoj Facebook stranici.

Sekretar Grčkog košarkaškog saveza Panagionis Tsagronis odmah je optužio Buckse da su oni napravili pritisak na igrača, koji je potom donio odluku da ne igra na Eurobasketu.

"Imamo rendgenske snimke koje pokazuju kako je sve u redu sa Giannisovim koljenom. Poslali smo ih FIBA-i kako bismo pokazali da nije istina ono što Bucksi govore".

Grčka će na smotri najboljih evropskih selekcija igrati u grupi A protiv Francuske, Poljske, Finske, Islanda i Slovenije, a turnir se igra od 31. avgusta do 17. septembra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi