Imigranti protiv Phila Jacksona

Ozjava Phila Jacksona podigla veliku prašinu

Imigranti protiv Phila Jacksona

Prije sinoćnje utakmice između LA Lakersa i Phoenix Sunsa ispred dvorane Staples Center u LA-u okupilo se stotinjak ljudi u namjeri da izraze svoje nezadovoljstvo prema treneru Lakersa Philu Jacksonu, odnosno njegovoj podršci novom zakonu o imigrantima koji je usvojen u saveznoj državi Arizona.

Jedan od protestanata je nosio transparent na kojem je pisalo „Phil, reci ne rasizmu u Arizoni“, dok je drugi nosi transparetn sa natpisom „Dragi treneru Phil, mi volimo Los Lakerse. Zašto podržajete SB 1070?. “

Prije utakmice kada je saznao za protestante pred dvoranom Phil Jackson je izjavio „Ne mislim da sportske organizacije trebaju biti uvučene u ovaj problem jer je ovo zaista politički problem“. Međutim, jedan od protestanata je upravo Phila optužio za miješanje u političke probleme.

„Phil Jackson daje političke izjave, a to nije njegov posao. On nije ni guverner, ni predsjednik, ni senator. On je sportski trener i on je taj koji je otišao u politiku. Upravo zbog toga sam ja danas ovdje, da izrazim nezadovoljstvo njegovim uplitanjem u politiku“.

Da napomenemo guvernerka Arizone je prije desetak dana usvojila strožiji zakon za imigrante, a igrači Sunsa su u drugoj utakmici polufinala protiv Spursa nosili dresove sa španskim natpisom Los Suns. Pred početak serije između Lakersa i Sunsa Phil Jackson je kritikovao taj potez igrača Sunsa, a mnogi smatraju da je to bio njegov trik da unese pometnju u redove Phoenixa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije