Indiana izborila majstoricu protiv Toronta
Foto: NBA

NBA liga, play-off

Indiana izborila majstoricu protiv Toronta

Košarkaši Indiane savladali su na domaćem parketu sastav Toronta rezultatom 101:83. Pacersi su na taj način izjednačili rezultat u seriji na 3:3, pa će putnik u drugu rundu play-offa biti poznat tek nakon sedme utakmice.

Gosti su nakon prvih 24 minuta imali prednost od četiri poena (44:40), ali su u nastavku poptuno posustali i na kraju doživjeli ubjedljiv poraz.

Zanimljiv podatak je i da je cijela prva petorka domaćina bila dvocifrena kada je u pitanju košgeterski učinak. Prednjačio je Paul George sa 21 poenom, 11 skokova i šest asistencija. Kod gostiju DeMar DeRozan i Kyle Lowry su još jednom podbacili te su zajedno ubacili samo 18 koševa, uz katastrofalan procenat šuta (7/27). 

Nešto bolju partiju pružili su Cory Joseph i DeMarre Carroll koji su meč završili sa po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti