Indiana na korak od play-offa
Foto: EPA

Paul George predvodio Pacerse do pobjede

Indiana na korak od play-offa

Indiana Pacersi su gostovali kod Philadelphia 76ersa gdje su ostvarili veoma važnu pobjedu, rezultatom 120:111. Indiana suvereno korača prem play-offu, iako još postoje teoretske šanse da je na sedmoj poziciji Istočne konferencije prestignu Chicago i Miami.

Indiana je dominirala čitavi tokom utakmice, a prednost koju su ostvarili u prvim minutama meča nisu ispuštali do samog kraja. Već u prvoj četvrtini prednost Pacersa je dostizala 21 poen. 

U redovima Indiane najefikasniji je bio Paul George koji je ubacio 27 poena, uz dva skoka i pet asistencija. Odlične partije su pružili i Young sa 20 poena i osam skokova, te Myles Turner sa 18 poena i 13 skokova.

U redovima poražene Philadelphije najefikasniji je bio Luwawu-Cabarrot sa 24 poena. Odličan je bio i Richaun Holmes koji je ubacio 17 poena.

Pacersima je sada potrebna još pobjeda u zadnjoj utakmici sezone, ili poraz Chicaga ili Miamija kako bi osigurali play-off poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi