Indiana poravnala u finalnoj seriji
Tamika Catchings je odigrala još jednu briljantnu partiju

WNBA Finals

Indiana poravnala u finalnoj seriji

Teme:

Košarkašice Indiane Fever slavile su u drugoj utakmici finalne serije kod Phoenix Mercurya sa 93:84 i tako izjednačile skor na 1-1. Nakon prve utakmice u kojoj su slavile igračice Mercurya rezultatom 120:116, što je utakmica s najviše poena u povijesti ženske američke košarke, igračice Fevera su se probudile i uzvratile im odličnom igrom kojom su ostale u igri za naslov.

Ponovo je utakmicu obilježio duel dvije ponajveće zvijezde WNBA lige Tamike Catchings i Diane Taurasi koje su i ovaj put odigrale odličnu utakmicu i bile najbolje igračice svojih timova.

Odličnom igrom Tamike Catchings igračice Indiane su slavile rezultatom 93:84 i poravnale finalnu seriju na 1:1. Tamika je ostvarila 19 poena, 11 asistencija i 9 skokova, i za samo jedan skok ostala je bez triple-double učinka čime bi postala prva igračica u povijesti kojoj je to pošlo za rukom u finalu.

Indiana je dobila prvu četvrtinu rezultatom 31:24, da bi se domaće igračice revanširale u drugom periodu rješivši ga u svoju korist 21:17. Ključna je bila treća četvrtina koju igračice Indiane dobivaju rezultatom 29:18, i u posljednji period igre ulaze sa plus 14. Phoenix je dobio posljednju dionicu sa 21:16, ali je to bilo nedovoljno za ukupnu pobjedu.

Pored Tamike Catchings u redovima Indiane još pet košarkašica imalo je dvocifreni učinak. Ebony Hoffman je ubacila 16, Katie Douglas i Tammy Sutton-Brown po 14, Jessica Davenport 10, dok je odlična bila i Barbara January koja je s klupe ubacila 16 poena.

Kod Phoenixa je Diana Tourasi bila prvo ime sa 20 poena, 7 skokova i 3 asistencije, a pratile su je Temeka Johnson sa 14, Jessica Pondexter sa 12 koliko je postigla i Tangela Smith.

Naredna treća utakmica igra se večeras  u Indianapolisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.