Irving: Ogromna je razlika između Bostona i Clevelanda
Foto: EPA

Playmaker Celticsa o novom domu

Irving: Ogromna je razlika između Bostona i Clevelanda

Kyrie Irving je šokirao sve ljubitelje NBA lige kada je ovog ljeta izrazio želju da napusti Clevlenad Cavalierse. Njegova želja se ostvarila, pa je trejdovan u Boston Celticse, a čini se da mu se, za sada, novi dom izuzetno dopada.

Sjajni playmaker je za Charlotte Observer govorio o životu u Bostonu, te uporedio ovaj grad sa Clevelandom.

"U Bostonu se vozim i razmišljam, ja zaista igram u pravom, živahnom sportskom gradu", istakao je Irving, pa dodao:

"Ovdje je puno različitih kultura, različite hrane i ljudi. U Bostonu imate sve. U Clevelandu izađete noću i uvijek ima nekih dešavanja, ali vidi se ogromna razlika između ova dva grada."

Irvinga su Cleveland Cavaliersi draftovali 2011. godine, te je do ovog ljeta nastupao za ovu ekipu, a mnogi su njegovu odluku da napusti Cavse protumačili kao pokušaj da izađe iz sjenke najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi