Irving u Celticsima okreće novi list: Izabrao novi broj

Irvingu dosadila dvojka iz Cavsa

Irving u Celticsima okreće novi list: Izabrao novi broj

D. Rakanović

Dugogodišnja zvijezda Cavsa Kyrie Irving protekle noći trejdovan je u Boston Celticse. 

Irvingu je dosadilo da bude u sjenci LeBrona Jamesa, pa je ljetos zatražio trejd, bilo je pitanje gdje će otići, a ta dilema je razriješena jutros. 

Kyrie je postao član Celticsa, dok će put Clevelanda Isaiah Thomas, Jae Crowder i Ante Žižić, te pik prve runde narednog drafta. 

Irving će sasvim sigurno u Bostonu imati prostora da pokaže šta zna. Oko sebe ima zaista fantastičnu ekipu, punu mladih igrača kojima će on uz Gordona Haywarda i Ala Horforda biti vođa. 

Kyrie je u novom klubu već izabrao novi broj koji će nositi. Naime, u Cavsima je nosio broj dva, dok je u Celticima izabrao broj 11. 

Kyrie će se u Cleveland vratiti već prvog dana nove sezone. Cavsi i Celticsi otvaraju novu sezonu 17. oktobra međusobnom utakmicom i svakako će to biti najiščekivanija utakmica prvog dana sezone.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi