Irving utišao MSG, Davis nije mogao sam protiv Warriorsa

NBA liga

Irving utišao MSG, Davis nije mogao sam protiv Warriorsa

M. Šljivak

Tri meča NBA lige odigrana su u noći s četvrtka na petak, a najinteresantniji duel igrao se u Madison Square Gardenu, gdje su Cleveland Cavaliersi zahvaljujući fantastičnom Kyrieju Irvingu savladali New York Knickse 90:87.

Dosta izjednačena košarka igrala se od samog početka. Iako Carmelo Anthony nije postojao u ovom susretu Knicksi su u drugoj dionici uspjeli da dođi i do 11 poena prednosti, ali su je do poluvremena prokockali (53:50).

Vodili su Knicksi sve do samog finiša utakmice. Međutim, pet vezanih poena LeBrona Jamesa dovode Cavse do prednosti. Na drugoj strani Melo pravi korake, da bi Irving fantastičnim polaganjem završio posao u MSG-u iako je Anthony imao šut za izjednačenje.

Sjajan je bio Kyrie Irving sa 37 poena u ovom meču, LeBron James je dodao 19, dok je na drugoj strani Tim Hardaway Junior ubacio 20 poena.

Fantastični Anthony Davis nije bio dovoljan New Orleans Pelicansima da izbjegnu poraz u Oaklandu kod Golden State Warriorsa (112:85).

Ključna je u ovoj utakmici bila druga dionica. Warriorsi su ovaj dio igre dobili (31:12), da bi dodatno prednost povećali u posljednjoj dionici za uvjerljiv trijumf na kraju. 

Klay Thompson je vodio Warriorse sa 23 poena, Stephen Curry je dodao 19, dok je na drugoj strani Anthony Davis briljirao sa 30 poena i 15 skokova.

Portland je na svom parketu savladao Indianu 88:82. 

Vodili su domaći cijelim tijekom susreta i na kraju su zasluženo stigli do pobjede.

Damien Lillard ih je predvodio sa 23 poena, LaMarcus Aldridge je dodao 18 poena i 13 skokova, dok je na drugoj strani Rodney Stuckey ubacio 16 poena.

NBA, četvrtak:

New York - Cleveland 87:90 (Hardaway 20p / Irving 37'p)
Portland - Indiana 88:82 (Lillard 23p / Stuckey 16'p)
Golden State - New Orleans 112:85 (Thompson 23p / Davis 30p 15 sk)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.