Irving vodio Celticse do trijumfa nad Spursima
Foto: EPA

Knicksi bolji od Nuggetsa

Irving vodio Celticse do trijumfa nad Spursima

Boston Celticsi su ugostili ekipu San Antonio Spursa i u svom TD Gardenu slavili sigurnu pobjedu rezultatom 108:94.

Rezultatski neizvjesna utakmica se mogla gledati samo u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 54:49 u korist Bostona.

Početkom treće četvrtine Celticsi, međutim, prave veliku seriju i dolaze do osjetnije prednosti. Spursi su se pokušavali vratiti u utakmicu krajem trećeg i početkom četvrtog perioda. Ipak, na svaki pokušaj Spursa da se približe Celticsi su imali adekvatan odgovor. 

Takav je bio i slučaj u prvoj polovini četvrtog perioda kada su Spursi imali nešto manji deficit, ali je Terry Rozier sa dvije trojke brzo vratio Celticsima visoku prednost. 

Boston je lagano priveo susret kraju, a prednost Celticsa je u zadnjoj četvrtini dostizala i 19 poena razlike.

Najefikasniji u ekipi Celticsa je bio Kyrie Irving sa 24 poena, dok je Jaylen Brown ubacio 18 poena. Solidnu partiju je pružio i Al Harford koji je postigao 14, a Rozier je dodao 12 poena.

U ekipi San Antonija je najraspoloženiji bio Brandon Paul, koji je ubacio 18 poena. Rudy Gay je ubacio 14, dok su po 11 dodali Aldridge i Gasol.

I New York Knicksi su uspjeli doći do pobjede na svom parketu, nad Denver Nuggetsima rezultatom 116:110.

Knicksi su na svom parketu imali prednost većim dijelom susreta, a početkom treće četvrtine su imali i plus 23. Ipak, Denver se sjajnom serijom uspio vratiti i polovinom ovog perioda nakratko preuzeti prednost. Međutim, domaći su, ipak, zaigrali bolje u zadnjoj četvrtini i na kraju došli do pobjede.

Fantastičnu partiju u dresu Knicksa je pružio Kristaps Porzingis koji je ubacio 38 poena. Kada su domaći u pitanju dobar je bio i Kyle O'Quinn sa 15 postignutih poena, dok je Hardaway Junior dodao 13 poena.

Kada je u pitanju Denver sjajan je bio Nikola Jokić sa 28 poena, osam skokova i dvije asistencije. Murray je dodao 20, a Garry Harris 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi