Irving zatražio trejd zbog LeBrona

Kyrie želi da bude vođa

Irving zatražio trejd zbog LeBrona

D. Rakanović

Jedna od zvijezda Cleveland Cavaliersa Kyrie Iriving zatražio je da ga ekipa trejduje zbog toga što ne želi više da igra sa LeBronom Jamesom. 

Kako navodi ESPN, Irving je svoj zahtjev prošle sedmice predočio vlasniku Cavaliersa Danu Gilberu

Irving želi da igra u ekipi gdje će biti ulogu vođe, zbog čega više ne želi da igra sa Jamessom oko koga se sve vrti u igri Cavsa. 

Kyriev agent Jeff Wechsler  nije želio ni potvrditi, ali ni demantovati ove informacije. 

 "Kyrie i ja smo se sastali sa upravom Cavsa i razgovarali o mnogo različitih scenarija u vezi sa Kyriejem i njegovom budućom ulogom u timu. Suštinu tih razgovora i šta se tokom njih dešavalo ostaje između Clevelanda i nas", rekao je Wechsler. 

Kao moguće naredne destinacije spominju se San Antonio Spursi, New York Knicksi, Miami Heat i Minneota Timberwolves. 

LeBron James je obavješten od Irvingovoj odluci i kako prenose mediji razočaran je zbog poteza Kyrieja. Irving je o sastanku i odluci pričao i sa ostalim saigračima. 

Irving od početka svoje karijere igra za Cleveland. Oni su ga 2011. godine izabrali kao prvog pika na draftu. Kyrie sa Cavsima ima još tri godine ugovora i 60 miliona dolara, a koliko je ovaj košarkaš ozbiljan u svojoj namjeri svjedoči činjenica da bi se trejdom odrekao maksimalnog ugovora. 

na koji bi imao pravo za dvije godine u Cavsima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi