Irvingu i Jamesu se pridružio i Kevin Love
Foto: EPA

Irvingu i Jamesu se pridružio i Kevin Love

E. Škorić

Sjajni američki košarkaš Kevin Love dolazi u Cleveland Cavalierse.

Cavaliersi imaju novu “veliku trojku”. Najprije se Kyreu Irvingu pridružio LeBron James, koji je ovog ljeta napustio Miami i vratio se u Ohio, a zatim je dogovren trade Kevina Lovea iz Minnesote.

Timberwolvesi će za uzvrat dobiti Andrewa Wigginsa, Anthonyja Bennetta i mogućnost izbora prvog picka na narednom draftu. 

Love će naredne godine izaći iz ugovora sa Timberwolvesima, a onda će s Cavaliersima potpisati petogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati 24 miliona dolara.

Prošle sezone Love je prosječno ubacivao 26.1 poen, imao je 12.5 skokova i 4.4 asistencije po utakmici. Prepoznatljiv je po dobrom šutu za tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.