Isaiah Thomas - gospodar posljednje četvrtine

Sezona iz snova

Isaiah Thomas - gospodar posljednje četvrtine

Iako u medijskoj sjeni Russella Westbrooka i Jamesa Hardena, plejmejker Bostona Isaiah Thomas svakako je legitimni kandidat za MVP-a NBA lige.

Odličnu formu potvrdio je i u sinoćnjem okršaju sa Torontom, kome je ubacio 44 poena. 

Omaleni košarkaš (1.75m) bio je najzaslužniji za veliki preokret i pobjedu protiv Raptorsa (109:104), ubacivši čak 19 poena u posljednjoj četvrtini.

To mu je bio 10. meč u sezoni u kojem je postigao najmanje 15 poena u četvrtoj dionici. Ove sezone prosječno bilježi 10.5 poena u posljednjem kvartalu, što nikom drugom nije pošlo za rukom u posljednje dvije decenije.

Thomas je trenutno na prosjeku od 29.7 poena, 6.4 asistencije i 2.7 skokova, a svakako fascinira njegov procenat pogođenih slobodnih bacanja (gotovo 92%).

Njegov tim trenutno je drugi na Istoku sa omjerom 31-18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi