Island nemoćan protiv Grčke
Foto: EPA

Prva pobjeda Grka

Island nemoćan protiv Grčke

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Grčke pobijedila je Island 90:61 u susretu prvog kola grupe A Eurobasketa.

Grci su bez većih problema došli do prve pobjede na prvenstvu. Island je tek u nekoliko navrata prijetio, ali do iznenađenja protiv mnogo kvalitetnijeg rivala nisu mogli.

Već nakon 10 minuta igre Grci su stvorili veliku razliku. Ovaj dio igre su dobili sa 26:10, ali su se zatim opustili, što je Island iskoristio i na odmor je otišao sa samo četiri poena minusa, 37:33.

Međutim, u nastavku je Grčka dominirala. Bez ikakvih problema su slomili mnogo slabijeg rivala i došli su do pobjede u ovom duelu.

Nikos Pappas je vodio Grčke sa 20 poena, Giorgios Printezis je dodao 17, dok je kod Islanda Haukur Plasson ubacio 21 poen.

Ep, 1.: kolo

Grčka - Island 90:61 (26:10, 11:23, 24:12, 29:16)

GRČKA: Calathes 9, Bourousis 7, Sloukas 5, Pappas 20, Papagiannis, Printezis 17, Papanikolaou 10, Mantzaris 8, Agravanis, Papaetrou 5, Bogris, Antetokounmpo 9.

ISLAND: Hermannsson 7, Steinarsson, Acox 7, Bareringsson 7, Stefansson 7, Fridriksson, Vilhjalmsson 7, Gunnarsson, Ermolinskij 3, Palsson 21, Hlinason 2, Bjornsson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi