Island se oprostio od Eurbasketa bez pobjede
Foto: EPA

Finci u osmini finala protiv Italije

Island se oprostio od Eurbasketa bez pobjede

Finska i Island su odigrali susret posljednjeg gola grupne faze Eurbasketa, a Finci su na kraju slavili rezultatom 83:79.

Reprezentacija Finske je odlično otvorila susret, a pred kraj prve četvrtine je imala vodstvo od 10 poena razlike, ipak Island je uspio smanjiti zaostatak, pa se u drugu četvrtinu ušlo vodstvom Finske rezultatom 24:18.

Druga četvrtina je, pak, donijela puno bolju igru Islanđana. Ipak, Finci su otišli na poluvrijeme s prednošću od 2 poena, 42:40.

Treća četvrtina donosi mali broj poena, ali i sjajnu igru Islanđana, koji prave odličnu seriju i u zadnji period ulaze s prednošću od 7 poena.

Ipak, Finci u zadnjem periodu "dodaju gas", ubacuju 31 poen i rješavaju susret u svoju korist.

Najefikasniji u finskoj reprezentaciji je bio mladi Markkanen s 23 poena, dok je među Islanđanima najraspoloženiji bio Stefansson s 13 ubačenih poena.

Island je svoj nastup na Eurobasketu okončao sa pet porata, dok će Finci u osmini finala odmjeriti snage s reprezentacijom Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi