Islanđani slavili u Londonu i izbacili Britance

Pobjeda Islanda u Britaniji

Islanđani slavili u Londonu i izbacili Britance

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Islanda savladala je večeras u Londonu selekciju Velike Britanije 71:69, te su ovom pobjedom spriječili našu selekciju da osigura plasman na Eurobasket.

Prvi period je donio dosta izjednačenu košarku. Britanci su imali minimalno vodstvo cijelim tijekom prve četvrtine, a nakon 10 minuta igre bilo je četiri razlike u kori stdomaće selekcije, 22:18.

Britanci su odigrali jako dobro drugu dionicu. Iako nijedna ekipa nije pružala blistavu igru na parketu, domaći košarkaši su uspijevali da podignu prednost zahvaljujući promašajima Islanđana. U jednom trenutku je bilo i 13 poena prednosti, a nakon prvog poluvremena Velika Britanija je imala plus 10, 38:28.

Međutim, Island se nije predavao. U trećoj dionici ih je krenuo šut na što Britanci nisu imali odgovor. Nemilosrdno su Islanđani punili protivnički koš, te su u posljednju dionicu ušli s dva poena prednosti, 56:54.

Posljednja dionica je ponovo donijela dosta promašaja. Island je održavao prednost i na kraju su sasvim zasluženo došli do pobjede u ovom susretu.

Jon Stefansson je sa 23 poena predvodio Islanđane do pobjede, Vilhjalmsson je dodao 17, dok je kod Britanaca Achara ubacio 15 poena

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.