Ispunio svoj san: Amar'e Stoudemire objavio kraj karijere

"Jednom Knicks, uvijek Knicks"

Ispunio svoj san: Amar'e Stoudemire objavio kraj karijere

E. Čaušević

Dosadašnji košarkaš New York Kicksa, Amar'e Stoudemire, odlučio je da završi svoju NBA karijeru.

Stoudemire je prije nekoliko dana produžio svoj ugovor sa Knicksima nakon čega je objavio da će završiti svoju karijeru. On je dobio neobavezujići ugovor kako bi se od NBA košarke oprostio kao igrač Knicksa.

"Želima da se zahvalim Philu Jacksonu i Steveu Milsu što su mi dali priliku da potpišem ugovor i tako se penzionišem kao igrač Knicksa. Došao sam u ovaj klub 2010. godine kako bi pomogao vratiti Knickse u sami vrh NBA lige i uspjeli smo u tome. Iako sam tokom karijere igrao u drugim klubovima moje srce je bilo i uvijek će biti uz Knickse", rekao je Stoudemire.

Ipak, još uvijek nije jasno da li ovo znači i kraj karijere za Stoudemirea jer američki mediji prenose da ima bogatu ponudu iz Kine. Također, dodaju da postoji velika mogućnost da Stoudemire odigra nekoliko mjeseci u Kini čime bi zaradio ogroman novac. Pored ponude iz Kine, Stoudemire ima i ponudu Hapoel Jerusalema čiji je suvlasnik upravo on.

Ovaj 33-godišnji košarkaš najveći trag ostavio je Phoenix Sunsima u kojima je briljirao. U 14 sezona u NBA odigrao je 846 utakmica, a u prosjeku je bilježio 18,9 poena i 7,8 skokova po utakmici. Pored Knicksa i Sunsa, Stoudemire je još nosio dres Dallasa i Miamija.

Stoudemire je šest puta biran u All Star petorku, a dva puta je bio član najbolje ekipe na kraju NBA sezone. 2003. godine izabran je za najboljeg mladog igrača NBA lige u koju je stigao direktno iz srednje škole.

Ovaj košarkaš je za Knickse odigrao pet sezona, a u klub je stigao 2010. godine kao slobodan igrač. U to vrijeme su ostale zvijezde u širokom luku izbjegavali ovaj tim, ali je Stoudemire dokazao koliko voli ovaj tim svojim dolaskom kada je bilo najteže. U Knicksima su ga pratile mnoge povrede, a u prosjeku je za ovaj tim po utakmici bilježio 25,3 poena i 8,2 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi