Istorijske promjene pravila u NBA ligi

Prvi put u istoriji lige

Istorijske promjene pravila u NBA ligi

D. Rakanović

NBA liga objavila je raspored za prestojeću sezonu. 

Ove sezone liga počinje 17. oktobra sedam dana ranije nego što je to uobičajno. Prvi put u 72-godišnjoj istoriji lige, nijedna ekipa neće morati igrati četiri utakmice u pet dana. 

Mjere su to koje su čelnici NBA lige poduzeli kako bi smanjili fizičku potrošnju igrača tokom šestomjesečnog takmičenja te omogućilo trenerima da što manje pribjegavaju uobičajenoj praksi odmaranja glavnih zvijezda, što se sve češće događalo u proteklim sezonama, a eskaliralo bi s približavanjem play-offa.

Na otvaranju sezone biće odigrane dvije od ukupno 1230 utakmica rugularnog dijela: u prvoj će Cleveland ugostiti Boston u reprizi finala Istočne konferencije iz prošle sezone, dok će aktuelni prvaci Golden State Warriorsi, poslije dobijanja šampionskog prstenja pred svojim navijačima odigrati meč sa Houstonom.

Regularni dio sezone trajaće od 17. oktobra 2017. do 11. aprila 2018. godine,  a jednonedeljna pauza u takmičenju biće napravljena kako bi se igrači spremili za učešće na All-Starsu, čiji je Los Angeles domaćin od 16. do 18. februara.

Play-off će započeti 14. aprila slijedeće godine, a ime NBA prvaka saznaćemo u prvoj polovini juna. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi