Italija deklasirala Izrael za četvrtfinale

Eurobasket, osmina finala

Italija deklasirala Izrael za četvrtfinale

E. Škorić

Košarkaši Italije izborili su četvrtfinale Eurobasketa nakon uvjerljive pobjede nad Izraelom (82:52).

Italija je bila sigurna protiv selekcije koju smo jedino uspjeli dobiti na Evropskom prvenstvu, pa će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Litvanija - Gruzija.

Italijani su prvu dionicu dobili sa 22:13, u drugoj su također bili bolji, pa su na poluvremenu vodili rezultatom 40:30.

U nastavku je Izrael potpuno razbijen, Italija je treći period igre dobila sa 28:9, a zadnja četvrtina je ionako bila više i nebitna. 

Alessandro Gentile je bio najbolji u Italiji sa 27 poena, dok je Marco Belinelli ubacio 14 poena.

U redovima Izraela Mekel je ubacio 20 poena, Eliyahu 12. 

Italija: Della Valle 8, Belinell 14, Aradori 2, Gentile 27, Gallinari 6, Bargnani 7, Cusin 2, Datome, Melli 5, Cinciarini 3, Hackett 6, Polonara 2.
Izrael: Yivzori, Dawson 1, Mekel 20, Eliyahu 12, Casspi 8, Limonad, Kadir 4, Ohayon 2, Green, Fischer 5, Rothbart, Timor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.