Italija nemoćna protiv Srbije: Orlovi u polufinalu EP

Italija nemoćna protiv Srbije: Orlovi u polufinalu EP

D. Rakanović

Košarkaši Srbije savladali su Italiju rezultatom 83:67 i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva. 

Italijani bolje otvaraju utakmicu serijom 5:0. Srbija je na prve poene čekala četiri i po minute, kada je Bogdanović pogodio za dva poena (5:2). Do kraja četvrtine gledamo bržu košarku, a Italijani su imali prednost od jednog poena (18:17).

U drugom periodu Srbija zahvaljujući unutrašnjoj igri i dominaciji u skoku dolazi do dvocifrene prednosti na poluvremenu (44:33). 

U trećoj četvrtini Srbija je čuvala stečenu prednost. Imali su izabranici Aleksandra Đorđevića i 15 poena prednosti poenima Lučića sredinom četvrtine, ali Italijani do kraja perioda smanjuju zaostatak na 11 poena. (59:48)

Sredinom posljednjeg perioda Italijani sa pet vezanih poena preko Belinellija i Datome dolaze do jednocifrenog zaostatka(67:59), što je primoralo selektora Srbije da traži minutu odmora. Nakon time-outa Bogdanović pogađa za tri poena na asistenciju Mačvana. 

Italijani u narednih nekoliko napada srljaju, gube lopte, promašuju šuteve za tri poena, a Srbija poenima Bogdanovića iz prodora dolazi do 16 poena prednosti (77:61) na dva i po minuta do kraja meča, čime je rješeno pitanje pobjednika. Do kraja meča Italijani nisu uspjeli smanjiti prednost Srbije.

Kod Srbije najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 22 poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Pratili su ga Milan Mačvan sa 13, Vladimir Lučić sa 11, te Boban Marjanović i Dragan Milosavljević sa po 10 poena.

U selekciji Italije istakao se Belinelli sa 18 poena, dok je Luigi Datome dodao 15 poena.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Rusije koja je danas bila bolja od Grčke. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi