Hurem: Uz podršku navijača vjerujem u pobjedu

Selektorica bh.reprezentacije uoči Velsa

Hurem: Uz podršku navijača vjerujem u pobjedu

D. Kurbegović

Ženska nogometna reprezentacija BiH sutra u Trening centru N/FSBiH u Zenici igra utakmicu 3.kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

U prve dvije utakmice selekcija BiH zabilježila je polovičan učinak. Prvo su rezultatom 0:2 pobijedili Kazahstan u gostima, da bi prije tri dana rezultatom 4:0 poražena od treće selekcije svijeta, selekcije Engleske.

Sutra će izabranice selektorice Samire Hurem pokušati da dođu do prvog domaćeg uspjeha u ovim kvalifikacijama. Protivnik selekcija Velsa, trenutno je prva u grupi sa sedam bodova u tri odigrane utakmice.

Selektorica naše selekcije optimistična je pred sutrašnji duel, što je istakla i na današnjoj press konferenciji održanoj u Trening centru.

„Moram se osvrnuti na utakmicu protiv Engleske, koja je za nas bila veoma teška jer smo se u svakom smislu potrošile. Nismo uspjele sačuvati našu mrežu onako kako nam je i bila želja, Engleska je stvarno jak tim. Mi smo postigle gol, koji nam je neopravdano poništen, tako da sam ja zadovoljna kako smo igrali, iako smo se dosta potrošile“ ističe Hurem.

Vels je jaka selekcija, koja u Zenicu dolazi kao prvoplasirana selekcija u grupi

„Sutra nas očekuje još jedan težak, ali bitan meč za nas, veoma je teška ova grupa u kojoj se nalazimo. Naša želja je sutra da uz veliku podršku navijača osvojimo bodove, treba nam ta podrška kako bi igračice dale i više od svojih mogućnosti. Analizirali smo Vels, oni igraju slično kao Engleska, većina igračica igra u Engleskoj, tako da znamo šta nas očekuje. Igramo protiv disciplinovana i čvrsta ekipa, ali mi igramo na domaćem terenu, te imamo pravo da očekujemo pobjedu,a šta će biti sutra vidjet ćemo kada se utakmica završi, nadam se najboljem“ , kazala je Hurem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi