Italija preko Finske do četvrtfinala Eurobasketa

Sigurna pobjeda Italijana

Italija preko Finske do četvrtfinala Eurobasketa

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Italije savladala je Finsku rezultatom 70:57 i plasirala se u četvrfinale Eurobasketa. 

Italijani su sjajnom igrom u prvom poluvremenu stvorili veliku prednost. Trojac Belinelli, Datome, Melli bili su veoma raspoloženi tokom prvog dijela igre kada su otišli na 19 poena prednosti (48:29). 

U nastavku igre pao je ritam utakmice. Finci uspijevaju smanjiti zaostatak na 16 poena (58:42). Oni su se do kraja susreta držali u meču, pa su prednost Italijana spustili ispod 10 poena pred sami kraj, ali bilo je i u tim trenucima jasno da do preokreta neće moći.

Italijane je do pobjede vodio nezaustavljivi Marco Belinelli sa 22 poena, dok je Datome dodao 15. S druge strane, kod Finaca su se istakli Koponen sa 13 i Salin sa 11 poena. Italija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Srbija-Mađarska koji je na rasporedu sutra od 14.15 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti