Italija s tri stranca na Eurobasketu
Foto: EPA

Messina saopštio popis

Italija s tri stranca na Eurobasketu

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Italije Ettore Messina objavio je konačan popis igrača za predstojeći Eurobasket.

Italijani će na prvenstvu Evrope nastupiti bez prve zvijezde Danila Gallinarija, koji je u pripremnom meču protiv Holandije slomio prst, ali će zato uz dozvolu FIBA u rosteru imati čak tri stranca.

Paul Bilghia i Abass Awudu su dobili državljanstvo Italije tokom ljeta, a pasoš je zbog supruge dobio i Amerikanac Christian Burns, koji će međutim jedini imati ulogu naturalizovanog igrača.

Na konačnom popisu Ettore Messine se nalaze:

Paul Bilgha, Ariel Filloy, Nicolo Melli, Andrea Cinciarini, Marco Cusin, Marco Belinelli, Davide Pascolo, Luigi Datome, Pietro Aradori, Daniel Hackett, Christian Burns, Abass Awudu.

Italija će na Evropskom prvenstvu učestvovati u grupi B koja se igra u Tel Avivu, a pored domaćina Izraela za protivnike imaju Ukrajinu, Litvaniju, Gruziju i Njemačku.

Prvenstvo će otvoriti 31. augusta utakmicom protiv domaće selekcije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi