Italijani nemoćni protiv Francuske

Francuzi u finalu

Italijani nemoćni protiv Francuske

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Francuske igrače u finalu Evropskog prvenstva. Oni su večeras u drugom polufinalu savladali Italiju rezultatom 82:72.

Dosta dobro se Italija držala u prvoj četvrtini. Nakon 10 minuta igre imali su poen prednosti 19:18, ali su ih Francuzi u potpunosti pregazili u drugoj četvrtini.

Ntilikina je bio potpuno nezaustavljiv u ovom dijelu meča, kojeg su Francuzi dobili sa 28:12, pa je Francuska na odmor otišla sa plusom od 15 poena, 46:31.

Međutim, Italija se nije predavala. Zaigrali su mnogo bolju odbranu u trećoj dionici, nakon koje su smanjili prednost na minusi osam, 56:48.

Uspjeli su Italijani da dođu i do minus tri u posljednjoj dionici, no nisu uspjeli da kreiraju veliki preokret, pa Francuzi na kraju zasluženo idu u finale, gdje ih čeka Litvanija.

Frank Ntilikina je predvodio Francuze u ovom meču s 23 poena, dok je kod Italije 25 poena ubacio Lever.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi