Ivanović i Pao pobjedom otvorili drugi krug
Foto: EPA

Pobjeda Panathinaikosa

Ivanović i Pao pobjedom otvorili drugi krug

M. Šljivak

Košarkaši Panathinikosa savladali su večeras na svom parketu Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 83:76 u susretu 1. kola Top 16 faze Eurolige.

Nakon izjednačenog uvoda u meč, gosti iz Tel Aviva prvi prave osjetniju razliku. Sredinom prve dionice su imali sedam poena prednosti (15:8), a nakon 10 minuta igre prednost se smanjila na plus četiri, 19:15.

Maccabi je odlično krenuo u drugi period. Uspjeli su stvoriti i 14 poena prednosti, no do kraja poluvremena je Duško Ivanović uspio vratiti svoj tim na pravi put. Panathinaikos je na odmor otišao s minusom od četiri poena, 43:39.

Iako je Maccabi i u nastavku meča imao prednost Panathinaikos je u samom finišu uspio da dođe do prvog vodstva (70:68). Ušlo se u neizvjesnu završnicu, gdje se bolje snalaze Zeleni iz Atine koji su stigli do pobjede na otvaranju Top 16 faze Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Esteban Batista je predvodio Pao sa 16 poena, Gist i Slaughter su dodali po 15, dok su za goste Randle i Linhart ubacili po 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.