Iversonov favorit za MVP nagradu je LeBron James
Foto: EPA

Legendarni košarkaš najavio uspješnu sezonu Kralja

Iversonov favorit za MVP nagradu je LeBron James

Nova NBA sezona još nije ni počela, a Allen Iverson već ima svog favorita za MVP nagradu. Nekadašnja NBA zvijezda je kao svog favorita za prestižnu nagradu izabrala LeBrona Jamesa.

Allen Iverson trenutno učestvuje, kao trener-igrač, u BIG3 ligi, takmičenju u košarci "tri na tri", a u razgovoru s novinarima je otkrio da vjeruje da će se ponajbolji košarkaš današnjice u sljedećoj sezoni "okititi" titulom najkorisnijeg igrača.

"Uz dužno poštovanje prema mlađim momcima, LeBron uvijek može biti MVP...Tako da ću izabrati LeBrona. On je prvi, pa onda si ostali", izjavio je Iverson, pa dodao:

"Toliko je sjajnih igrača, čovječe. Ne želim omalovažavati te mlade momke, nekoliko njih igra zaista sjajno, ali LeBron je uvijek na čelu."

Inače i sam Iverson je bio MVP i to 2001. godine, a tokom svoje bogate karijere je 11 puta bio učesnik All-Star utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi