Ivković ostaje selektor Srbije

Ivković ostaje selektor Srbije

M. Šljivak

Nakon posjete Atini predsjednika košarkaškog Saveza Srbije Dragana Đilasa, te potpredsjednika Dejana Bodiroge, Dušan Ivković je odlučio ostati na klupi košarkaške reprezentacije Srbije.

Iako je Srbija na posljednjem Eurobasketu u Poljskoj osvojila razočaravajuće 8. mjesto, postojala je obostarana želja za nastavak saradnje, što se na kraju i desilo, a ugovor bi trebalo formalno da se potpiše u narednim danima.

"Ostali su samo još neki sitni detalji da se razriješe. Bitno je da postoji obostrana želja za nastavkom saradnje", izjavio je Dejan Bodiroga za srpske medije.

Srbija će kao i naša reprezentacija put do Eurobasketa 2013. godine u Sloveniji tražiti preko kvalifikacija koje se igraju u ljeto naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.