Ivković: Preuzimam svu odgovornost

Nakon neuspjeha Srbije u Litvaniji

Ivković: Preuzimam svu odgovornost

M. Šljivak

Nakon što su danas u borbi za plasman na Eurbasketu izgubili od Grčke, košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.Selektor Srbije Dušan Ivković nije imao objašnjenja za katastrofalnu prvu četvrtinu, koja je Srbiju dosta koštala u ovom susretu, a izgubili su taj period 34:8, da bi na kraju bili poraženi sa deset poena razlike 87:77.

"Izgubili smo neobično i neočekivano. Grci su sigurno bili bolji, ali kad kažem neobično, to znači da smo izgubili na način na koji nisam mogao da pretpostavim. Praktično smo izgubili u prvoj četvrtini u kojoj smo primili rekordna 34 poena, što mislim da se nije desilo u duelu timova iste kategorije.

Ovo je ipak bila ključna utakmica, zato je teško razumjeti tako loš početak. Razgovarao sam sa igračima, pokušavao da nađem razloge, međutim sad jednostavno nisam u stanju da ih pronađem. Pogotovo što smo sve tri sljedeće četvrtine uspjeli da dobijemo", istakao je Ivković za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Ivković je svu odgovornost za neuspjeh svoje reprezentacije preuzeo na sebe:"Sigurno je da sam najodgovorniji, ali istovremeno nemam objašnjenje. Otkako sam počeo da radim, kao mlad trener, vodio sam preko 1000 utakmica i ovo mi se nikad nije dogodilo. Što se tiče lične odgovornosti, moja je najveća i meni je lako da je prihvatim."

Međutim, sa svim svojim znanjem i iskustvom, nisam mogao da pretpostavim što će se dogoditi", rekao je Ivković u obraćanju srbijanskoj javnosti nakon neuspjeha na Eurobasketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.