Ivkoviću nagrada za životno djelo
Selektor Srbije: Dušan Ivković

U izboru NABC

Ivkoviću nagrada za životno djelo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković dobio je nagradu za „životno djelo“ u izboru Nacionalnog udruženja košarkaških trenera (NABC) u SAD.

Ivković je igračku karijeru proveo u Radničkom iz Beograda, a trenersku je počeo veoma rano, već u 26. godini, kada je preuzeo kormilo beogradskog Partizana. Vodio je mnogo klubova u prebogatoj trenerskoj karijeri.

Bio je selektor nekadašnje reprezentacije Jugoslavija, kada je u državnom drseu SFRJ igrala jedna od najboljih košarkaških generacija svih vremena sa Draženom Petrovićem, Tonijem Kukočem, Vladom Divcom, Dinom Rađom..., a danas obavlja funkciju selektora Srbije, sa kojom je izborio plasman na Evropsko prvenstvo ove godine u Poljskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.