Iz Crvene Zvezde odgovorili Obradoviću

Nakon komentara o sinoćnjoj utakmici

Iz Crvene Zvezde odgovorili Obradoviću

Košarkaši Crvene Zvezde sinoć su na domaćem parketu porazili Fenerbahče rezultatom 75:73 u okviru košarkaške Eurolige.

Trener gostujuće ekipe Željko Obradović tokom čitave utakmice trpio je brojne uvrede sa tribina, a poslije meča nije krio svoje nezadovoljstvo zbog toga. 

"Nijednom nikakav ružan gest nisam napravio kada sam dolazio, a viču mi 'Željko Turčine...'. Veći sam Srbin od svih njih zajedno. Lako je ovdje da se bude Srbin, budite Srbi tamo gdje sam ja bio Srbin. Jedna stvar me najviše boli, što niko iz Zvezde nije reagovao na to. Mislio sam da su mi drugari, ali od večeras nisu. Ovo je bilo horsko pjevanje, što znači da je pripremljeno", rekao je Obradović nakon meča.

Danas, 16 sati nakon utakmice, stigao je i odgovor iz Crvene Zvezde. Njihovo saopštenje potpisao je predsjednik kluba Nebojša Čović.

“KK Crvena zvezda mts je isuviše veliki klub, a gospodin Željko Obradović, isuviše veliki trener, najveći u Evropi, da bi utakmica koja je odigrana u četvrtak uveče u Beogradu, ostala upamćena i bila u sjenci izjava o navodnim „orkestriranim” uvredama sa tribina, na račun našeg trofejnog trenera.

Utakmice KK Crvena zvezda mts u Evroligi, ne samo ove sezone, odlikuje atmosfera koju svi karakterišu kao najbučniju i najvatreniju u cijeloj Evropi. I time se ponosimo. Ono čime se takođe ponosimo je činjenica da nikada, nismo, niti ćemo, svoje sportske ambicije bazirati na uvredama i vrjeđanjima sa tribina, bilo koga i na bilo kojoj osnovi, što je bilo svojstveno nekim drugim vremenima i nekim drugim ljudima, kojima je taj model ponašanja nažalost, bio normalan. Baš zato, dok sam na ovoj poziciji, i predstavljam tako veliki klub, uložiću napor da se takve stvari ne dešavaju nekom drugom, ali ni da bilo ko insinuira da nam takve stvari padaju na pamet, i da su u nekakvoj organizaciji kluba. Klub je pažljivo pregledao snimak utakmice, i nije nigde našao nijednu situaciju u kojoj se vrijeđa trener istanbulskog kluba, a posebno na način kako je to na konferenciji za štampu saopšteno. Ukoliko nam i pored svega neko iz medija pusti snimak uvrijedljivog skandiranja prema Željku Obradoviću unaprijed izražavam žaljenje zbog toga. Bilo je uvrijedljivog skandiranja prema našem reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću, što ne podržavam, i smatram ružnim segmentom našeg sporta, i ujedno se zahvaljujem Bogdanu na korektnosti i razumjevanju koje je iskazao u svojoj izjavi nakon utakmice. Fenerbahče nas je do sada stalno pobjeđivao u Beogradu, uglavnom ubjedljivo i uvijek zasluženo. I svaki put smo pružali ruku i čestitali boljem, jer su naš sportski rival. Atmosfera na svim tim prethodnim utakmicama, nije se gotovo u bilo čemu razlikovala od atmosfere koja je viđena u četvrtak. Poslije konferencije za štampu koju je održao Željko Obradović, razgovarali smo telefonom i u potpunosti razjasnili situaciju, i saglasili se da ista neće uticati na odnose između naša dva kluba, kao i na naše lične prijateljske odnose. Veoma sam zahvalan treneru Obradoviću, sa kojim sam kao Predsednik KSJ sarađivao tokom trofejnih reprezentativnih godina 1996. i 1997, na korektnom razgovoru, razumjevanju i čestitkama koje je uputio nakon velike i zaslužene pobjede Crvene zvezde nad Fenerbahčeom. Za Crvenu zvezdu, sve ljude u klubu, navijače, sportsku javnost, najvažniji utisak i sjećanje na ovaj meč sigurno je, da smo pobijedili Fenerbahče u jednoj izvanrednoj utakmici", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti