Izabrana najbolja petorka NBA

Izabrana najbolja petorka NBA

Zvijezda Cleveland Cavaliersa LeBron James, jednoglasno je izabran u idealnu petorku NBA lige za sezonu 2008/09.

Za njega su glasala sva 122 člana žirija, kojeg sačinjavaju novinari i televizijski komentatori sa teritorije SAD i Kanade.

Pored najkorisnijeg igrača lige, u prvi tim su izabrani još Kobe Bryant (LA Lakers), Dwight Howard (Orlando), Dirk Novitzki (Dallas) i Dwayne Wade (Miami).

James je odveo Cavalierse do najboljeg skora u regularnom dijelu sezone (66-16), bio je drugi strijelac lige, osmi kradljivac lopti i deseti asistent, a imao je solidan učinak i u ostalim statističkim kategorijama.

"Dokazao je da može da radi sve", prokomentarisao je Mike Brown trener Clevelanda, koji su se bez poraza plasirali u finale play-offa Istočne konferencije.

U drugu petorku imenovani su Chris Paul (New Orleans), Brandon Roy (Portland), Tim Duncan (San Antonio), Paul Pierce (Boston) i Yao Ming (Houston), a u treću postavu Chauncey Billups, Carmelo Anthony (obojica Denver), Tony Parker (San Antonio), Pau Gasol (LA Lakers) i Shaquille O'Neal (Phoenix).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.