Iznenađenje se zove Kazahstan

Košarkaško SP (U 19)

Iznenađenje se zove Kazahstan

Poznati su učesnici osmine finala košarkaškog SP-a za igrače do 19 godina. Iz Grupe A Litvanija, Portoriko i Grčka u četvrtfinale nose po dva boda.

Portoriko je osigurao četvrtfinale trijumfom nad Angolom (86:49), a Michael Rosario sa 28 poena bio je prvo ime meča. U drugom meču iste grupe Litvanija je bez problema nadigrala Grčku sa 85:70.

SAD iz Grupe B očekivano prenose četiri boda, dva Francuzi, a dalje prolaze i Egipćani, ali bez bodova.

U Grupi C Australija će imati četiri boda, a Španija dva budući da je nadigrala Kanadu u meču za drugu poziciju.

Treba dodati da je u Grupi D Kazahstan šokirao Novi Zeland (90:83) i tako domaće ostavio bez drugog kruga. Uoči posljednje četvrtine Novozelanđani su vodili sa 67:60, ali se Anton Arsenjev (27) potrudio za preokret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti